FT-b955707223.jpg

Auspit Firetray

Auspit Set RVS

€ 218,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
9Y-1C87-IIXX

Auspit staat voor barbecue op z'n Australisch. Échter kan niet: geniet van het leven, van het bereiden van een lekker stuk vlees (of iets anders). Bij voorkeur onder de sterrenhemel, en boven een open vuur.
Een open vuur is natuurlijk ideaal, maar denk ook aan een vuurschaal of grote barbecue.

Dit is de RVS kit van Auspit. Wat zit er in deze set?

 • Spit van RVS
 • Stalen verticale houder (de 'support post') van RVS
 • Motor-houder om motor aan spit en verticale houder te bevestigen van RVS
 • Aandrijfmotor van RVS (werkt op 2 x D-batterijen, niet inbegrepen)
 • 70 mm Squeezloc spike
 • 130 mm Squeezloc spike
 • Auspit draagtas
 • Gebruiksaanwijzing , recepten-suggesties


Check ook de vele beschikbare accessoires!

MEER OVER AUSPIT:
Auspit is ontwikkeld en geïntroduceerd door Rhett Thompson. Rhett is vele jaren van zijn leven bezig geweest een product te ontwikkelen dat zowel effectief is en makkelijk te gebruiken maar waarbij het eindresultaat op zijn allerbest moet smaken. Een andere uitdaging was om het eindresultaat zo te ontwikkelen dat het zo eenvoudig mogelijk moest zijn maar wel het grootst mogelijke aantal producten/gerechten moest kunnen bereiden.

De zogenaamde “Spitmate” (Spit-vriend) is een gepatenteerde accessoire die Auspit zo bijzonder maakt. De Spitmate maakt het mogelijk om dingen te bereiden die nooit waren weggelegd voor de BBQ. Een roestvrijstalen korf die langzaam ronddraait om zijn as en bijvoorbeeld groentes, noten , koffiebonen of stukjes gemarineerd Grieks lamsvlees tot perfectie gaart (kijk hier voor meer Rotisserie gerechten: http://pinterest.com/auspiteurope/rotisserie-recipes/). Dit is dus in schril contract met het synoniem van “spitbraden” waar de meesten aan denken, grote stukken vlees op een spit. Uiteraard is dit mogelijk maar de Auspit is veelzijdiger dan dat: Een Auspit kan gerechten bereiden voor 1 tot wel 20 personen. Hij bereidt even gemakkelijk je garnalen, mosselen of baby octopus in de “Spitmate” als een kalkoen van 6 kilo. Auspit is de nieuwe dimensie in BBQ land!

De eenvoud van rond een kampvuur zitten aan het einde van de dag met goed eten, goede vrienden en een goed gesprek overtreft bijna ieder dagelijks probleem of het nu monetaire of economische crisis heet. Auspit leidt je even niet af waar het nu om draait, slow food. Je Auspit zorgt voor een goddelijke maaltijd en neemt de zorgen en het werk uit handen. Jij hoeft alleen maar gade te slaan hoe jouw creatie langzaam gaart en krokant wordt tot de perfecte maaltijd terwijl je geniet van het leven!

(Tenminste) 7 Redenen waarom je een Auspit zou moeten hebben!

 • Sociaal: Wanneer je een diner organiseert voor je gasten kan je bij ze blijven. Je hoeft niet de burgers en Sateh om te blijven draaien omdat ze anders zwart worden. Auspit neemt je dit werk uit handen!
 • Heerlijk eten: Omdat het spit continue draait, bedruipt je eten zichzelf. De smaken en structuur zullen je verwachtingen overtreffen! Zie hier onze Pinterest voor voorbeelden en recepten
 • Vegetarische BBQ: Door de unieke eigenschappen van Auspit is het heel makkelijk om vegetarische gerechten te bereiden. Diverse soorten groente en aardappelen zijn uitermate geschikt voor in de “Spitmate” of op de “Spikes” . Doe eens een maiskolf op één van de  ”Spikes” en zie deze langzaam garen!
 • Makkelijk: Koken is nog nooit zo makkelijk geweest. Doe de ingrediënten op de Auspit en deze doet het werk. Uit het vuur draaien van het spit is een handomdraai en uniek. Dit maakt Auspit tevens zeer veilig in gebruik.
 • Magisch: Het sociale gebeuren rond een Auspit maakt de beleving veel intenser dan bij een “gesloten” BBQ. Zien hoe je maaltijd langzaam draait onder genot van een drankje is een magische belevenis!
 • Gezond: Het “draai-effect”  laat je voedsel in eigen sappen garen. Het vet zal worden afgescheiden. Het draaien van het spit en ontbreken van contact met een grill oppervlak van een conventionele BBQ, helpen zwart worden van je bereidingen voorkomen.
 • Snoerloos: Een Auspit doet zijn werk op slechts twee D Batterijen en doet hier tot 150 uur mee. Je kan je Auspit dus overal mee naar toe nemen en deze laat je niet in de steek!

Hitte - Houtvuur

Elk product dat op een houtvuur wordt geroosterd, is onderworpen aan:

Convectiewarmte:
Dit is warmte die direct van en boven de warmtebron opstijgt en die rook, verbrande gassen, vlammen en grote hoeveelheden warmte bevat.

Stralingswarmte:
Stralingswarmte wordt geproduceerd uit de kolen, deze warmte wordt overgedragen door de lucht en produceert een steriele schone warmte maar geeft geen smaak aan het product.

De ideale vereisten voor roosteren aan het spit zijn goede stralingswarmte, kleine hoeveelheden smaakversterkende rook en een eenvoudige formule van 70% stralingswarmte, 30% convectiewarmte.

Daarom is de ideale locatie voor het spit een klein stukje naar één kant van de warmtebron om overwegend zuivere stralingswarmte te verkrijgen en kleine stukjes rook op te nemen, wat een perfect gearomatiseerd stuk vlees of groente produceert.


Meer informatie
Naam Auspit Set RVS
EAN 0700220309418
Merk Auspit
SKU 9Y-1C87-IIXX
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Auspit Set RVS
Uw waardering